Tegenwoordig worden damesbrillen niet alleen uitgevoerd in titanium en metaal, maar ook in kunststof en acetaat.

De ronde damesbrillen kun je krijgen in de meest uiteenlopende maten. Van een superkleine damesbril tot een sterk oversized damesmontuur en alles daartussen in. Maar ook zeer eenvoudige ronde damesbrillen die worden gezien als een zeker style icoon. Een ronde damesbril kent vele gezichten. Het zorgt voor een klassieke look, maar kan gelijktijdig ook zeer hip en trendy ogen. Of juist klassiek gedistingeerd. Je kunt met de ronde damesbril alle kanten op. De persoonlijkheid die bij jou past, kun je met rond versterken. Door de vele gebruiksmogelijkheden is de ronde bril een graag gezien montuur.

Naast de ronde bril is er ook de pantovormige bril. Minimale verschillen voor een groot effect

Ronde damesbrillen en pantovormige dames brillen worden vaak in een adem genoemd. Maar wat is nu het verschil? De pantovormige damesbril is van boven ovaalachtig afgeplat. De pantovormige bril is van onder rond.

Pantovormige brillen zag je voor het eerst rond 1940.

De pantovormige bril deed zijn intrede in de zoektocht naar een ander design. Wel rond, maar niet teveel. Dat was zo rond 1940 dat de eerste pantovormige brillen voor dames ontstonden. Een pantovormige damesbril is voor elk gezicht geschikt. Hoe de bril staat is vooral een kwestie van passen en beoordelen.

Ook voor ronde en pantovormige brillen geldt dat ze in meerdere materialen verkrijgbaar zijn.

Zoals met de meeste damesbrillen worden ook bij pantovormige brillen diverse materialen toegepast. Metaal, titanium, kunststof of acetaat. Daardoor vind je pantovormige brillen in de meest uiteenlopende kleuren. Alle bekende brillen merken bieden panto en ronde brillen.

Wil je weten hoe een ronde of pantovormigebril je staat, dan kun je dit online uitproberen. Upload een foto of gebruik je webcam. Favoriete online monturen kun je vervolgens ook in ’t ECHT passen. Bij een zelfstandig opticien in de buurt. Die maakt de bril ook voor je klaar. Veel plezier met het passen.