Niet alleen herleven vroegere tijden in een retrobril. Retro omvat een enorm scale aan vormen.

Zo zijn er retro damesbrillen die opvallen door de zware bovenkant en een lichte metalen rand aan de onderzijde. Maar het kunnen ook oversized damesbrillen zijn. En vlindermodellen. Of ronde brillen.

Retro damesbrillen zijn dus brillencollecties met een blik op het verleden, maar met het oog naar de toekomst. Uitgevoerd met hedendaagse mogelijkheden en invloeden.

Damesbrillen zoals we die vaak zagen in de jaren 50. Maar ook damesbrillen uit de jaren 30 en 40 met het vlindermodel. Dit is de retrobril die je doet denken aan de klassieke secretaresse. De damesbril met een wat strengere look. Maar ook de ronde en oversized brillen die hun oorsprong vinden in de jaren 80 behoren tot de retro brillencollecties. Retro doet het goed in de damescollecties van alle bekende merken die je online kunt passen.

Zelfs hout zie je nu ook terug in de retro correctiebrillen

Tegenwoordig is veel mogelijk in het design van brillen. Vooral technologisch. Soms wordt het bijna onmogelijke mogelijk. In kleur en materiaalgebruik. Een retrobril met net dat extra. Maar er zijn ook merken die de dames retrobril van toen in ere houden. Laten zoals het was. Tellen wat je hebt, niet wat je mist.

Wil je weten of een retrobril iets voor jou is? Of welke retrobrillen er allemaal zijn?

Dan kun je dat het beste zien met online passen. Via een foto upload of webcam pas je alle brillen met een muisklik. Leuke monturen kun je delen voor een oordeel. En heb je een paar favorieten gevonden, dan kun je deze ook vrijblijvend in ’t ECHT passen bij een zelfstandig opticien bij je in de buurt. Die maakt de bril dan voor je klaar. En daar reken je af. Pas als je helemaal tevreden bent.