Bij elk montuur dat je online past zie je de naam van de vorm

Bijvoorbeeld rechthoekig, wayfarer, rond, vintage of halve rand etc.. Staat een bepaalde vorm je goed, dan heb je een mooie richtlijn om verder te kijken. Je kunt dan in de – filters – de vorm aangeven zodat je alleen brillen met die vorm krijgt. Vervolgens kun je gerichter kijken naar kleur, materiaal of een wat steviger of juist dunner montuur. Maar misschien ben je zeer brilgeniek en staat elke vorm je leuk. De juiste bril is veel uitproberen dus.

Hieronder krijg je meer informatie over gezichtsvormen en welk correctiemontuur daar het beste bij passen.

Welke bril past bij een rond gezicht?

Een rond gezicht is een vol gezicht met een ronde kin en haarlijn. Het breedste punt van het gezicht zit ter hoogte van de wangen en de ogen. Het smalste punt is het voorhoofd en de kin. Welk montuur moet je kiezen? Rechthoekige monturen kun je eens proberen om zo de ronde vormen van het gezicht te breken. Je kunt ook brillen kiezen die breder zijn aan de bovenkant dan aan de onderkant.

Welke bril past bij een hoekig gezicht?

De kenmerken van een hoekig gezicht is lang en vierkant: het voorhoofd, de wangen en de kin hebben dezelfde breedte. Voorhoofd en kaken hebben sterke hoeken. Meestal worden voor een hoekig gezicht rond of ovale brillen aanbevolen. Door te kiezen voor een half randloze bril of met een (half)transparant montuur ogen je gelaatstrekken zachter.

Welke bril past bij een ovaal gezicht?

Een ovaal gezicht is lang en smal. Het voorhoofd en de kin zijn smaller in tegenstelling tot de wangen die breder lijken. De kaaklijn is iets smaller dan de breedte van het gezicht ter hoogte van de slapen. Welk montuur moet ik dan kiezen? Sommigen beweren dat een ovaal gezicht overeenkomt met de ideale proporties. Een ovaal gezicht vergemakkelijkt de selectie van monturen, omdat je feitelijk alle modellen kunt dragen.

Welke bril past bij een hartvormig gezicht?

Een hartvormig gezicht is dat het gezicht het breedst is ter hoogte van de wangen en versmalt naar de kin toe. Welk montuur moet je dan kiezen? Meestal worden ronde en ovale monturen aanbevolen. Probeer ook eens een hoekig montuur voor een andere blik.