Retro damesbrillen 2018-06-21T18:11:33+00:00

Retro damesbrillen

Ze staan weer vol op het programma van 2016. Collecties met retro damesbrillen van de meest uiteenlopende merken. En niet zonder reden. Maar wat is nu een retro damesbril? Een retro damesbril is een bijzonder breed begrip. Ook binnen de damescollecties. Het bevat een bundeling van design. En dat is eigenlijk ook logisch. Aant met het begrip retro omspan je tientallen jaren van mode in damesbrillen.

Niet alleen herleven vroegere tijden in een retrobril. Retro omvat een enorm scale aan vormen.

Zo zijn er retro damesbrillen die opvallen door de zware bovenkant en een lichten metalen rand aan de onderzijde. Maar zoals gezegd is een retro damesbril veel meer. Het zijn ook de oversized damesbrillen. De vlindermodellen. Of de ronde.

Retro damesbrillen zijn, brillencollecties met een blik op het verleden, maar met het oog naar de toekomst. Uitgevoerd met hedendaagse mogelijkheden en invloeden.

Dus damesbrillen zoals we die vaak zagen in de jaren 50. Maar ook damesbrillen uit de jaren 30 en 40 met het vlindermodel. De retrobril die doet denken aan de secretaresse. De damesbril met een wat strengere look. Maar ook de ronde dames en oversized brillen die hun oorsprong vinden in de jaren 80 behoren tot de retro collecties van brillen. En retro doet het goed in de damescollecties van alle bekende merken die je online kunt passen.

Zelfs hout zie je nu ook terug in de retro correctiebrillen.

Tegenwoordig is veel mogelijk in het design van brillen. Vooral technologisch. Soms wordt het onmogelijke mogeijk. In kleur en materiaalgebruik. Een retrobril met net dat extra. Maar er zijn ook merken die de dames retrobril van toen in ere houden. Laten zoals het was. Tellen wat je hebt, niet wat je mist.

Wil je weten of een retrobril iets voor jou is. Of welke retrobrillen er allemaal zijn.

Dan kun je dat het beste zien met online passen. Via een foto upload of webcam pas je alle brillen met een muisklik. Leuke monturen kun je delen voor een oordeel. En heb je een paar favorieten gevonden, dan kun je deze ook vrijblijvend in ‘t ECHT passen bij een zelfstandig opticien bij je in de buurt. Die maakt de bril ook voor je klaar.

Pas Hier Retro Brillen