Terug naar de sixties

Opticiens en ieder ander in de optiekwereld raken nooit uitgekeken op de bijzonder vormgegeven brillen uit de jaren ’60. Deze “retrolook” zien we dan ook in de brillentrends weer terug in al haar facetten. Een duidelijk zichtbaar contrast in één bril is iets wat je aankomend jaar veel gaat zien. Hierbij kun je denken aan een bril die gemaakt is uit verschillende materialen en monturen met een kleurverloop. Dikke oversized brillen zijn ook helemaal sixties. Dit type bril is verkrijgbaar van mat zwart tot aan iedere denkbare kleur.

Urban & industrieel

Naast het feit dat de jaren ’60 bril niet uit het oog wordt verloren komen wij de brilmonturen uit de seventies ook veelvuldig tegen. Deze “urban look” is kenmerkend door eenvoud en elegantie. De vintage frames zijn meestal gemaakt met natuurlijk ogende elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan monturen die vervaardigd zijn uit hout of subtiele metalen brillen met een “leder look”. Bij deze brillentrend past alles, mits het maar onderscheidend is van mainstream.

Ronde brillen

Brillen met ronde brillenglazen zijn dé trend in 2020. Je ziet dit type bril overal en je kunt er bijna niet meer omheen. Een tijd geleden werden mensen die een ronde bril droegen nog voor “een beetje apart” aangezien. Op dit moment is het vooral hip om een ronde bril te dragen om een modestatement te maken. Het liefst met een dun metalen montuur. Trendwatchers zijn er dan ook helemaal weg van. Kies je voor een ronde bril met een zilverkleurig, goudkleurig of bijvoorbeeld een roze-goud montuur? Zowieso staat een rond brilmontuur bijzonder goed bij mensen met een smal of lang gezicht!

Bonte kleuren

In 2020 zien we ook kleurrijke brillen weer terug. Een belangrijke trend dit jaar is blauw, die van lichtblauw, naar koningsblauw tot donderblauw strekt. In de modewereld kom je dit kleurpallet overal tegen. Je ziet het dus niet alleen veel terug in kleding, maar ook bij accessoires waaronder je nieuwe bril!

Oversized

Een overduidelijke tegenhanger van minimalistisch is in 2020 de “oversized” bril. Deze brillentrend is letterlijk groot en zorgt voor een uitgesproken look. Een bril met een smal montuur in een metaalkleur voert de boventoon. In een oversized bril gaan natuurlijk dikke brillenglazen, maar je kunt het ook goed combineren met dunne brillenglazen. Alles is mogelijk met een oversized bril. Je komt erg veel ronde en ovale oversized brillen tegen.

Tot slot van dit artikel willen wij je nog een aantal handige tips meegeven die de keuze voor een nieuwe bril hopelijk iets gemakkelijker maken. Een nieuwe bril uitzoeken is allesbehalve makkelijk. Past het nieuwe montuur wel bij je gezicht en persoonlijke stijl? Is het montuur niet te onopvallend of juist te opvallend?

Blijf trouw aan je stijl en persoonlijkheid

Allereerst is het belangrijk om even stil te staan bij je eigen stijl en persoonlijkheid. Wanneer je juist graag in de spotlights staat, of juist liever niet zoveel aandacht trekt. Het is leuk om de laatste brillentrends te volgen, maar ze moeten wel bij jouw persoonlijkheid passen. Er zijn grofweg een paar voorbeelden te noemen van type mensen, wellicht herken je jezelf hierin. Als eerste heb je de mensen die kiezen voor natuurlijk maar bovenal draagcomfort. Als je jezelf hierin herkent dan kun je het beste kiezen voor een bril die niet al teveel opvalt.

Daarnaast zijn er mensen die een voorkeur hebben voor een klassieke stijl, maar die wel graag meegaan met nieuwe trends. De bril maakt voor hen deel uit van de complete look en moet er een balans zijn tussen stijl en kwaliteit. Als laatste zijn er mensen die een bril zien als een echte mode accessoire. Dit type mensen zal vaak kiezen voor een brilmontuur die opvalt. Natuurlijk moet dit wel helemaal voldoen aan de laatste trends. Let er daarom op dat je bij het uitzoeken van een nieuwe bril een montuur kiest die bij je eigen persoonlijkheid past..

Let op je gezichtsvormen

Het is essentieel bij het uitzoeken van een nieuwe bril dat je een bril kiest die past bij de vorm van je gezicht. Ook wel je gelaatsvormen genoemd. Op Brilonline.com kun je naar deze pagina gaan om te kijken welke bril het beste aansluit bij je gelaatsvorm. Tip: Het is ideaal als de nieuwe bril de lijn van de wenkbrauwen volgt. Dit zorgt voor eenheid in je gezicht.

Bepaal welke kleuren matchen

Nu gaan wij het hebben over warme en koude kleuren. Bekijk welke ondertoon jouw huidtype bevat zodat je een match kunt vinden. Als je een warme ondertoon in de huidskleur hebt dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een montuur die okergeel of kastanjebruin is. Als je een kouder huidtype met een frisse teint hebt dan kun je het beste kiezen voor een bril die een kouder kleurpalet heeft.

Ook de kleur van je ogen speelt een belangrijke rol. Een montuur die de nadruk legt op bijvoorbeeld blauwe ogen kan blauwe ogen sterk benadrukken. Naast het kiezen voor een kleur die goed past moet je ook rekening houden met de kleuren die je veel in je garderobe hebt. Kies dus voor een nieuwe bril met een kleur die de looks moeiteloos matcht en overneemt. Wanneer je juist wilt opvallen dan kies je voor een kleur die anders is en niet matcht met de rest.